MENU
 • Volg ons op LinkedIn
 • Volg ons op Facebook
 • Volg ons op Twitter
 • Volg ons op YouTube
 • Volg ons op Pinterest

t. (0575) 46 81 81

Isolatieglas

brengt een forse energiebesparing in beeld

 

Elk ouderwets raam met enkelglas is een enorme energieverspiller. Na dakisolatie en gevelisolatie bespaart u met isolatieglas of dubbelglas dan ook de meeste energie. Vaak is het aantrekkelijk om bij het laten plaatsen van isolerend glas meteen ook de kozijnen te laten vervangen.


Wat is isolatieglas

Isolatieglas is samengesteld uit twee en soms zelfs drie glasplaten. Bij gewoon dubbel glas is de ruimte tussen de glasplaten gevuld met lucht. Bij hoogrendementglas (HR++ en HR+++) wordt het nog beter isolerende edelgas argon toegepast. Op HR glas wordt vaak ook een speciale coating aangebracht waardoor de isolatiewaarde nog verder verbetert.

isolatieglas

U heeft hierbij keuze uit verschillende soorten isolerend glas met elk hun eigen isolatiewaarde:

 • Gewoon dubbel glas
 • HR glas
 • HR+ glas
 • HR++ glas
 • HR+++ glas (drievoudig glas)
 • Monumentenglas

 

Het hangt helemaal van uw wensen af welk glas voor uw woning de beste oplossing is. Met HR+++ glas bereikt u de hoogste energiebesparing. Maar ook de kosten zijn hoog. HR++ glas levert iets minder energiebesparing op, maar de kosten zijn aanzienlijk lager.

Monumentenglas

Monumentenglas

Ook wanneer u in een monument woont, kunt u uw energierekening omlaag brengen. Hier kunt u speciaal isolatieglas laten toepassen. Dit zogeheten  monumentenglas heeft het uiterlijk van ouderwets glas en kan dankzij de geringe dikte in het bestaande kozijn geplaatst worden.

mOGELIJKHEDEN SUBSIDIE

We onderzoeken meteen of u in aanmerking komt voor de subsidieregeling woningisolatie. Dit hangt af van de regeling in uw gemeente. Bijvoorbeeld: in de gemeente Bronckhorst in Gelderland kregen inwoners een derde van de kosten van energiebesparende maatregelen vergoed, tot een maximum van 500 euro. Er zijn handige websites die u informeren over mogelijke subsidiesenergiespaarleningen, maar ook financieringsverbeteringen voor uw woning. Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u verder!

 

Advies op maat

HCI adviseert u graag over de mogelijkheden voor isolerende beglazing. Samen kijken we wat voor uw woning de beste oplossing is.

 

Wilt u weten hoe u met isolerend glas op uw energierekening kunt besparen? Neem dan contact op met onze specialist Energiezuinig Wonen. U kunt ook meteen een afspraak maken bij één van onze vestigingen of bij u thuis. Gratis uiteraard en zonder enige verplichting.

Specialist

Evert Lubbers

Waarmee kan ik u helpen?

T. +31 (0)575 - 46 81 81

info@bouwcenterhci.nl

Evert Lubbers

SOORTEN WONINGISOLATIE

Wilt u meer informatie over onze soorten woningisolatie? Bekijk ook één van de onderstaande pagina's.