MENU
  • Volg ons op LinkedIn
  • Volg ons op Facebook
  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op YouTube
  • Volg ons op Pinterest

t. (0575) 46 81 81

Gevelisolatie 

voorkomt 'weglekken' van warmte door de muur

 

Zonder gevelisolatie lekt de warmte in huis via de buitenmuren weg. Dit leidt tot extra stookkosten en minder comfort. Gelukkig kan goede gevelisolatie u een forse besparing opleveren, terwijl de investering vaak meevalt.

 

Er zijn drie methoden om een gevel te isoleren:


Spouwmuurisolatie

gevelisolatie2

Heeft uw woning een spouwmuur, dan kan de holle ruimte - de spouw - opgevuld worden met isolatiemateriaal. Dit kan kunststofschuim zijn zoals UF-schuim, EPS en polyurethaan- schuim. Of er worden minerale materialen gebruikt zoals steenwolvlokken, glaswolvlokken of gesiliconiseerde perliet- korrels.

 

Voor deze methode wordt van buitenaf een aantal gaten in de gevel geboord om het isolatiemateriaal in de spouw te kunnen spuiten. Wanneer dat gereed is, worden de gaten dichtgemaakt. De investering in spouwmuurisolatie verdient u binnen circa 4 jaar terug.

Binnengevelisolatie

gevelisolatie

Bij binnengevelisolatie wordt het isolatiemateriaal aan de binnenzijde van de buitenmuur aangebracht en vervolgens afgewerkt met een voorzetwand. Bijvoorbeeld van gipsplaat. Met binnengevelisolatie is het mogelijk een hogere isolatiewaarde te halen dan met spouwmuurisolatie. Bovendien is deze methode goedkoper dan buitengevelisolatie.

Buitengevelisolatie

buitengevelisolatie

U kunt de gevels van uw woning ook goed laten isoleren met speciaal isolatiemateriaal aan de buitenzijde. Hiervoor is speciaal isolatiemateriaal ontwikkeld, dat wordt afgewerkt met een sierpleisterlaag.

 

Buitengevelisolatie levert de beste energiebesparing op, maar het is veruit de duurste oplossing voor gevelisolatie. Bovendien moet er een vergunning komen voor het veranderen van de gevel. Dit wordt lang niet altijd toegestaan.

Advies op maat

HCI adviseert u graag over de mogelijkheden op het gebied van gevelisolatie, zoals: spouwmuurisolatie en buiten- / binnengevelisolatie. Samen kijken we wat voor uw woning de beste oplossing is. 

 

Wilt u weten hoe u met gevel op uw energierekening kunt besparen? Neem dan contact op met onze specialist Energiezuinig Wonen. U kunt ook meteen een afspraak maken bij één van onze vestigingen of bij u thuis. Gratis uiteraard en zonder enige verplichting.

mOGELIJKHEDEN SUBSIDIE

We onderzoeken meteen of u in aanmerking komt voor de subsidieregeling woningisolatie. Dit hangt af van de regeling in uw gemeente. Bijvoorbeeld: in de gemeente Bronckhorst in Gelderland kregen inwoners een derde van de kosten van energiebesparende maatregelen vergoed, tot een maximum van 500 euro. Er zijn handige websites die u informeren over mogelijke subsidiesenergiespaarleningen, maar ook financieringsverbeteringen voor uw woning. Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u verder!

 

Specialist

Herbert Schepers

Waarmee kan ik u helpen?

T. +31 (0)575 - 46 81 81

info@bouwcenterhci.nl

Herbert Schepers

SOORTEN WONINGISOLATIE

Wilt u meer informatie over onze soorten woningisolatie? Bekijk ook één van de onderstaande pagina's.