MENU
  • Volg ons op LinkedIn
  • Volg ons op Facebook
  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op YouTube
  • Volg ons op Pinterest

t. (0575) 46 81 81

Dakisolatie

levert snel z'n geld op

 

Warme lucht stijgt op. Een slecht geïsoleerd dak is dan ook een grote boosdoener waardoor veel kostbare energie in het niets verdwijnt. Gelukkig kan dakisolatie hier snel en eenvoudig verandering in brengen, zonder al te veel kosten. De investering verdient zich vaak al na 3 jaar terug! Dakisolatie is dan ook een aanrader, of uw woning nu een plat dak of een schuin dak heeft.


twee methodes

 

Isolatie aan de buitenzijde

Dit levert de hoogste isolatiewaarde op en kan bijvoorbeeld goed wanneer het dak toch al gerenoveerd moet worden. Soms wordt isolatiemateriaal onder de dakpannen gespoten. Dit levert echter een matige isolatiewaarde op.

 

Isoleren aan de binnenzijde

Dit kan eenvoudig door het naaddicht aanbrengen van brandveilige minerale wol. Belangrijk is dat er tussen de aftimmering en het isolatiemateriaal een dampremmende folie wordt geplaatst.

Materiaal voor dakisolatie aan de binnenzijde

Er bestaan verschillende materialen voor dakisolatie. Zoals glaswol en steenwol (beide als deken, platen of vlokken), EPS (piepschuim platen), XPS-platen, PUR- hardschuimplaten, PIR- of resolschuimplaten. Bovendien zijn er kant-en-klare isolatieplaten verkrijgbaar, waarbij u niet meer hoeft te schilderen of te sausen. Deze isolatieplaten kunt u eenvoudig zelf aanbrengen. Voor het isoleren van uw zolder kunt u ook denken aan SlimFix Deco zolderisolatie, makkelijk aan te brengen en een verbetering voor uw wooncomfort en energierekening. 

dakisolatie

Ook zijn er voor dakisolatie steeds meer duurzame isolatiematerialen verkrijgbaar die uit vernieuwbare grondstoffen worden vervaardigd, zoals kurk, houtvezel, vlas, wol en cellulose. Het isolatiemateriaal kan ook voorzien zijn van warmtestraling-reflecterende folie. Wij houden bij onze adviezen altijd rekening met de brandveiligheid!

Dakisolatie buitenzijde

Isolatie van een plat dak

Ook voor het isoleren van een plat dak zijn er verschillende mogelijkheden. U behaalt het beste resultaat wanneer u de isolatie bovenop het platte dak laat aanbrengen, waarna dit waterdicht wordt afgewerkt.

 

Ook kunt u bovenop de dakbedekking isolatieplaten laten leggen die zelf al waterdicht zijn. Deze liggen naadloos aaneensluitend en worden op hun plaats gehouden door een laag grind of tegels. De isolatiewaarde van deze methode voor dakisolatie is lager en dit kan alleen wanneer de aanwezige dakbedekking in goede staat verkeert.

 

Dakisolatie aan de binnenzijde van het platte is werk voor specialisten die voorkomen dat dit tot vochtproblemen leidt.  

mOGELIJKHEDEN Subsidie

We onderzoeken meteen of u in aanmerking komt voor de subsidieregeling woningisolatie. Dit hangt af van de regeling in uw gemeente. Bijvoorbeeld: in de gemeente Bronckhorst in Gelderland kregen inwoners een derde van de kosten van energiebesparende maatregelen vergoed, tot een maximum van 500 euro. Er zijn handige websites die u informeren over mogelijke subsidiesenergiespaarleningen, maar ook financieringsverbeteringen voor uw woning. Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u verder!

 

Advies op maat

HCI adviseert u graag over de mogelijkheden voor dakisolatie. Samen kijken we wat voor uw woning de beste oplossing is. Neem direct contact met ons op of maak een afspraak met één van onze adviseurs voor meer informatie over dakisolatie.

Specialist

Luc Jansen

Waarmee kan ik u helpen?

T. +31 (0)575 - 46 81 81

info@bouwcenterhci.nl

Luc Jansen

SOORTEN WONINGISOLATIE

Wilt u meer informatie over onze soorten woningisolatie? Bekijk ook één van de onderstaande pagina's.