MENU
  • Volg ons op LinkedIn
  • Volg ons op Facebook
  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op YouTube
  • Volg ons op Pinterest

t. (0575) 46 81 81

Vochtwering en ventilatie

voor een gezond klimaat in huis

 

Schone lucht in huis is noodzakelijk voor uw gezondheid. Belangrijk is de luchtvochtigheid: een luchtvochtigheid lager dan 60% voelt te droog aan en boven de 85% te benauwd. Een groot deel van die vochtigheid in huis wordt veroorzaakt door de bewoners. Goede ventilatie is noodzakelijk om het binnenklimaat gezond te houden. 


Welk ventilatiesysteem past bij u?

Met het juiste ventilatiesysteem voorkomt u gezondheidsklachten. Maar ook de energierekening gaat omlaag. Want muren vloeren en plafonds verliezen hun isolerende en warmtebehoudende werking als ze te vochtig zijn. Juist als u ervoor kiest uw woning te isoleren, is goede ventilatie dus van groot belang.

Er bestaan 4 soorten ventilatie

 

Natuurlijke ventilatie

De natuurlijke ventilatie komt u veel tegen in oudere huizen. Voorbeelden van natuurlijke ventilatie zijn klepraampjes en ventilatieroosters.

 

Mechanische ventilatie

Een mechanische ventilatie zorgt voor een voortdurende luchtafvoer in huis, waardoor vanzelf frisse lucht wordt aangezogen via klepramen of ventilatieroosters.

 

Vraaggestuurde mechanische ventilatie

Vraaggestuurde mechanische ventilatie zorgt er voor dat u minder warmte verliest. Dit ventilatiesysteem treedt namelijk alleen in werking als bijvoorbeeld de luchtvochtigheid in huis te hoog wordt.

 

Balansventilatie

De balansventilatie is een ventilatiesysteem dat evenveel lucht aan- als afvoert. Meestal gebeurt dit in combinatie met warmteterugwinning (wtw): de koude lucht van buiten wordt opgewarmd met de warmte uit de afgevoerde lucht. Zo bespaart u ook nog eens energie.

ventilatie

Advies op maat

Wilt u weten hoe u met vochtwering of ventilatie uw stroomrekening kunt besparen? Neem dan contact op met onze specialist Energiezuinig Wonen. U kunt ook meteen een afspraak maken bij één van onze vestigingen of bij u thuis. Gratis uiteraard en zonder enige verplichting.

 

HCI adviseert u graag over de mogelijkheden van vochtwering door een goede ventilatie. Samen kijken we wat voor uw woning de beste oplossing is.

Specialist

Luc Jansen

Waarmee kan ik u helpen?

T. +31 (0)575 - 46 81 81

info@bouwcenterhci.nl

Luc Jansen