MENU
  • Volg ons op LinkedIn
  • Volg ons op Facebook
  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op YouTube
  • Volg ons op Pinterest

t. (0575) 46 81 81

Warmtepomp

Daarmee bespaart u op gas

 

Een bijzondere oplossing om op gas te besparen is een warmtepomp. Zo’n warmtepomp levert in de winter warmte voor verwarming en warm water. In de zomer kan de warmtepomp juist voor verkoeling zorgen.


Hoe werkt een warmtepomp? 

Een warmtepomp haalt via een warmtewisselaar warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Het rendement is bijzonder hoog. Want de warmtebron om uw huis te verwarmen en warm weter te leveren, is gratis. Terwijl de pomp zelf maar een geringe hoeveelheid elektriciteit verbruikt.

 

Warmte pomp

BEPROEFD SYSTEEM

De warmtepomp is een beproefd systeem dat in Scandinavië en Zwitserland op grote schaal wordt toegepast. Het gaat daar vooral om warmtepompen die hun gratis warmte uit de bodem halen. De investering in een dergelijk systeem is hoog en loont doorgaans alleen bij nieuwbouw. 

Aanleg warmtepompsystemen

De aanleg van een warmtepompsysteem in een bestaande woning vraagt om een forse ingreep, omdat de cv-radiatoren vervangen moeten worden door een systeem voor LageTemperatuurVerwarming, zoals vloer- of wandverwarming. Dit is alleen efficiënt als uw woning goed geïsoleerd en voorzien is van een energiezuinig ventilatiesysteem.

 

Hybride warmtepomp

In Nederland is de hybride warmtepomp bezig aan een opmars, omdat dit systeem ook in bestaande bouw kan worden toegepast. De hybride warmtepomp bestaat uit een gasgestookte HR-combiketel in combinatie met een warmtepomp. Dit systeem levert warmte voor warm water en verwarming. De warmtepomp haalt hiervoor warmte uit de buitenlucht of ventilatielucht en levert hiermee een bijdrage aan de verwarming in huis en de warmwatervoorziening. De warmtepomp zorgt voor het overgrote deel van het jaar voor de benodigde verwarming. Alleen op extreem koude dagen en voor grotere hoeveelheden warm water schakelt de gasgestookte HR-ketel automatisch in. 

 

Advies op maat

HCI adviseert u graag over de mogelijkheden van een warmtepomp. Wilt u weten hoe u met een warmtepomp op uw gasverbruik kunt besparen? Neem dan contact op met onze specialist Energiezuinig Wonen. U kunt ook meteen een afspraak maken bij één van onze vestigingen of bij u thuis. Gratis uiteraard en zonder enige verplichting.

Specialist

Herbert Schepers

Waarmee kan ik u helpen?

T. +31 (0)575 - 46 81 81

info@bouwcenterhci.nl

Herbert Schepers

BESPAREN OP GAS

Wilt u ook besparen op gas?  Lees meer over de besparingsmogelijkheden op één van de onderstaande pagina's.