MENU
  • Volg ons op LinkedIn
  • Volg ons op Facebook
  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op YouTube
  • Volg ons op Pinterest

t. (0575) 46 81 81

zonnepanelen

daarmee produceert u gratis elektriciteit

 

Zonnepanelen of PV-panelen zijn de ideale manier om te besparen op elektra. De zon schijnt immers gratis en zelfs op een bewolkte dag leveren zonnepanelen stroom. Omdat de energietarieven ieder jaar stijgen, zijn zonnepanelen steeds sneller terugverdiend. Het enige wat u nodig heeft voor zonnepanelen is een (schuin) dak, bij voorkeur op het zuiden.


Zonnepanelen, zonnecellen, zonnecollectoren en PV-panelen

U heeft vast wel gehoord van zonnepanelen en zonnecollectoren. Maar wat is nu het verschil? Met zonnepanelen worden meestal zogenaamde fotovoltaïsche panelen bedoeld, kortweg pv-panelen. Pv-panelen of zonnecellen zijn panelen die zonne-energie omzetten in elektriciteit. 

 

Soms wordt het woord zonnepaneel ook gebruikt voor een zonnecollector. Verwarrend, want een zonnecollector werkt anders dan een pv-paneel. Een zonnecollector zet zonlicht om in warmte, meestal in combinatie met een zonneboiler. Hiermee bespaart u geen elektra, maar wel gas. Lees meer over de zonneboiler.

  

 

Dubbel besparen?

Heeft u voldoende ruimte op uw dak? Dan kunt u prima zonnepanelen combineren met een zonnecollector. U bespaart dan op gas én elektra tegelijk. Onze specialist Energiezuinig Wonen kan u er alles over vertellen.

Zonnepanelen

Advies op maat

HCI adviseert u graag over de mogelijkheden van zonnepanelen, want die verschillen per woning.

 

Wilt u weten hoe u met zonnepanelen op uw stroomverbruik kunt besparen? Neem dan contact op met onze specialist Energiezuinig Wonen. U kunt ook meteen een afspraak maken bij één van onze vestigingen of bij u thuis. Gratis uiteraard en zonder enige verplichting.

Specialist

Luc Jansen

Waarmee kan ik u helpen?

T. +31 (0)575 - 46 81 81

info@bouwcenterhci.nl

Luc Jansen

BESPAREN OP ELECTRA

Wilt u ook besparen op electra? Lees meer over de besparingsmogelijkheden op één van de onderstaande pagina's.