MENU
  • Volg ons op LinkedIn
  • Volg ons op Facebook
  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op YouTube
  • Volg ons op Pinterest

t. (0575) 46 81 81

Asbestsanering

Nieuw: subsidie sanering asbestdaken

Sinds 1 januari van dit jaar geldt een nieuwe subsidieregeling voor het verwijderen en saneren van asbestdaken. Deze regeling is bedoeld voor bedrijven en particulieren.


Komt u in aanmerking?

De subsidie bedraagt € 4,50 per m2 verwijderd asbestdak, met een maximum van € 25.000,- per adres. Om voor subsidie in aanmerking te komen, moet de dakoppervlakte minimaal 35 m2 bedragen.

 

Voor de regeling is tot en met 2019 minimaal 75 miljoen euro beschikbaar. Hiermee kan ruim 16 miljoen m2 asbest versneld worden gesaneerd. Voor 2016 is het subsidiebudget vastgesteld op 10 miljoen euro. Het is nog niet bekend of – naast deze regeling – ook de huidige MIA/Vamil-regeling voor vervanging van asbesthoudende daken mogelijk is.

Advies op maat

HCI adviseert u graag over de mogelijkheden van het vervangen van asbest door nieuwe golfplaten. Als u wilt, leveren wij de nieuwe golfplaten en zorgen meteen voor de montage. Dit kan natuurlijk ook in combinatie met zonnepanelen. Wilt u liever een ander soort dakbedekking? Ook dan adviseren wij u graag!

 

Wilt u weten wat voor u de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met onze specialist Duurzaam wonen. Of maak meteen een afspraak, bij één van onze vestigingen of bij u thuis. Dit is uiteraard gratis en zonder enige verplichting.